Men Fy!

har suttit här ett tag nu och jobbat lite med mitt och maddes projektarbete. Vi har valt att inrikta oss på mat och vad våran mat idag innehåller. för det är ju faktiskt inte bara mat. det är ju en jävla massa SKIT i också rent utsagt. Och jag blir bara mer och mer rädd ju mer jag läser. här har vi till exempel lite fakta om " aromer" och sk. E - nummer. Som vi ofta kan se på innehållsförteckningarna. Men vad är det egentligen?

  • Över 20 000 kemikalier finns i de över 6000 syntetiska aromämnen som används i EU inklusive Sverige, och ingen av dem behöver uppges på förpackningen! Enligt lagen behöver man inte uppge om aromen är naturlig eller syntetisk, vare sig i Sverige eller EU, man behöver bara skriva aromämne på förpackningen. Syntetiska aromämnen består inte enbart av en enda kemikalie för att ge smak. Det krävs att man blandar många kemikalier för att skapa en syntetisk arom.
  • En del syntetiska aromämnen består av över 30 olika kemikalier, men enligt lagen räcker det att bara skriva "arom" på ingredienslistan!
  •  En del av de bevisade hälsoeffekterna som orsakas av kemikalier i syntetiska aromämnen är koma, cancertumörer, lever- och njurskador, nekros, andningsbesvär, blod i urinen, magsår, förändringar i skelettet, depression, darrningar, mm.
  • Det finns ca 276 livsmedelstillsatser med E-nummer och ca 19 utan E-nummer i Sverige och EU, av vilka minst 103 är eller har varit totalförbjudna i en del andra länder.
fy fan..


vad ska amn käka egentligen? UTAN att få en jävla massa gifter i sig..


Kommentarer
Postat av: Louise

2008-10-17 @ 08:15:15
URL: http://loaa.blogg.se/
Postat av: Louise

Anna.. vad ska vi nu äta då?

2008-10-17 @ 08:15:50
URL: http://loaa.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vi får gå ut i skogen och klubba ned en älg helt enkelt :P

2008-10-20 @ 18:51:56
URL: http://emelievanamnet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0